top of page

Spaghetti vongole met 'nduja-broodkruim

Het ultieme recept voor een simpele spaghetti vongole met pittige 'nduja-broodkruim. Binnen 20 minuten aanschuiven. Zei iemand witte wijn en zon?

Spaghetti vongole met ndjuja-broodkruimels

​Bereidingstijd: 20 minten

Aantal: 2 personen

Ingrediënten


Spaghetti vongole

- 200 gr spaghetti

- 500 gr vongole

- 30 gr boter

- 6 tenen knoflook

- 1 sjalot

- 2 citroenen

- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt

- 100 ml witte wijn

- scheutje olijfolie

- zout en peper

'Nduja-kruimels

- 2 (oude) boterhammen zonder korst

- 30 gr 'nduja, zonder vel

- scheutje olijfolie

Benodigdheden

- keukenmachine


 

Bereiding ndjua-broodkruimels

  1. Maal de twee oude boterhammen in de keukenmachine. Doe een klein scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de broodkruimels en 'nduja aan toe. Meng alles goed en bak 5 minuten. Haal hierna de broodkruimels uit de pan, laat afkoelen en zet apart.

Bereiding pasta vongole

  1. Maak ondertussen een klassieke spaghetti vongole. Kook hiervoor de spaghetti bíjna al dente volgens aanwijzing en bewaar tijdens het afgieten een paar eetlepels pastawater voor later.

  2. Was de vongole en haal de slechte schelpen eruit. Vongole waarvan de schelp al open of gebroken is, gooi je weg.

  3. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak hierin 3 hele, gepelde knoflooktenen om de olie op smaak te brengen. Verwijder deze knoflooktenen na 5 minuten.

  4. Hak de overige 3 knoflooktenen en de sjalot fijn en voeg samen met de boter toe in de pan met olijfolie. Fruit kort. Voeg hierna de vongole toe en blus het geheel af met witte wijn. Doe de deksel direct op de pan.

  5. Haal na ongeveer 5 minuten de deksel van de pan (of eerder, wanneer de vongole zijn geopend). Haal de vongole eruit. Voeg nu de spaghetti, een scheutje pastawater, de gehakte peterselie en het sap van ½ citroen toe en bind tot dunne saus.

  6. Voeg als laatste de gebakken vongole toe en mix door de pasta. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in kwarten. Serveer direct met een partje citroen, en maak af met de 'nduja-broodkruim

Tip 1: wanneer je geen oud brood hebt kun je vers brood kort roosteren. Hierdoor kan de keukenmachine het makkelijker fijnmalen. Geen keukenmachine? Dat kan ook met de hand.


Tip 2: vongole niet te verkrijgen? Je kunt Italiaanse vongole ook vervangen voor Nederlandse kokkels.


Spaghetti vongole met ndjuja-broodkruimels

spaghetti vongole met 'nduja-broodkruim

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page