top of page

Tahin-miso noedels met (vega-)gehakt, bok choy en ei

Een simpel recept voor romige tahin-miso noedels met crispy chili oil en bok choy. Perfect voor doordeweeks of in het weekend. Eigenlijk elke dag dus.

tahin-miso noedels

​Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal: 2 personen


tahin-misosaus

- 2 cm gember, geraspt

- 2 bosuien, fijngesneden

- 3 tenen knoflook, fijngesneden

- 1 el tahin

- 200 ml paddenstoelenbouillon

- 4 el crispy chili oil

- 1 el rijstazijn

- 1 el mirin

- 2 el sojasaus

- 1 el suiker

- 1 el (shiro) miso

- 2 el sesamolie

- neutrale olie om in te bakken noodle bowl

- 300 gr noedels

- 1 baby bok choy

- 200 gr vega gehakt

- 2 eieren

- gehakte pinda's ter garnering

- sesamzaad ter garnering

 

Bereiding

  1. Giet neutrale olie in een pan. Fruit hierin de fijngesneden knoflook, bosui en geraspte gember. Schep de helft uit de pan en houd apart.

  2. Zet het vuur lager. Voeg nu aan de pan toe: 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels crispy chili oil, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel mirin, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel miso, 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel suiker. Mix tot romige substantie. Voeg beetje bij beetje de paddenstoelenbouillon toe en kook in tot romige saus.

  3. Bak in een aparte pan het vega gehakt met 2 eetlepels crispy chili oil, 1 eetlepel sesamolie en het achtergehouden knoflook-bosuimengsel. Bak het gehakt krokant.

  4. Bereid de noedels volgens verpakking. Kook ondertussen de eitjes halfzacht op 6,5 minuut en snijd door de helft. Snijd de baby bok choy in kwarten en blancheer 30 seconden in kokend water.

  5. Voeg de miso-tahinsaus toe aan de noedels en schep om. Maak het bord op met noedels. Leg daarop het knapperige vega-gehakt, de bok choy en het gehalveerde eitje. Garneer met pinda's en sesamzaad.


tahin-miso noedels
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page