top of page

Japanse soufflé pancakes

Waar Japanners hun doorzettingsvermogen ontwikkeld hebben? Waarschijnlijk tijdens het creëeren van soufflé pancakes. Het kostte mij ruim 20 pogingen om het recept te perfectioneren tot wat het nu is: wiebelig en zijdezacht. Nu jullie.

Japanse souffle pancakes

​Bereidingstijd: 20 minten

Aantal: 2 personen

Ingrediënten


Beslag

- 65 gr bloem

- ½ zakje bakpoeder

- 4 eidooiers

- 15 gram melk

- 1 tl vanille-extract

Merengue

- 4 eiwitten

- 50 gr kristalsuiker

- 1 tl citroensap

Topping

- poedersuiker

- ahoornsiroop


Benodigdheden

- 4 bakringen*

- handmixer

- hoge pan + deksel

- olie om in te vetten

* In plaats van bakringen kun je het beslag ook met een ijsschep in de pan scheppen. Schep meerdere bollen bovenop elkaar waardoor je een hoge toren krijgt. Dit lijkt in eerste instantie hoog, maar dit zal door de warmte deels uitlopen.

 

Bereiding

  1. Splits de eieren. Klop het eiwit met een handmixer lobbig. Voeg nu gelijkmatig de suiker en het citroensap al kloppend toe. Klop verder tot er stijve pieken ontstaan.

  2. Mix in een andere kom de bloem, eidooiers, melk, het bakpoeder en vanille-extract tot een glad beslag.* * Het beslag is nu nog erg dik en plakkerig. Geen stress. Zorg dat de bloem volledig is opgenomen maar weersta de drang om onnodig extra melk toe te voegen.

  3. Voeg ¼ van het eiwitmengsel (merengue) toe aan het beslag en mix met een garde tot een homogene massa. Vouw hierna voorzichtig de rest van de merengue door het beslag.

  4. Verwarm ondertussen een pan op middel vuur. Vet de pan en de bakringen in. Draai het gas nu helemaal terug, net voordat je het beslag erin doet. Schenk de bakringen voor ⅔ vol met het beslag óf schep met een ijsschep 3 bollen beslag 'op elkaar' tot een hoge toren. Giet 1 eetlepel water in de pan en doe de deksel erop. Stoom de pancakes 5 minuten.

  5. Draai de pannenkoeken na 5 minuten om met een spatel. Voeg opnieuw 1 eetlepel water toe en stoom weer 5 minuten met de deksel op de pan.

  6. Kijk na 5 minuten of de pancakes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Ready? Snijd de pancakes voorzichtig uit de ringen en serveer met poedersuiker en/of maple syrup.

  7. Wiggle ze voor de camera. :)

Pro tip: weeg alles secuur af bij dit recept. Scheelt zeker 10 mislukkingen.


Japanse souffle pancakes

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page