top of page

Basisrecept: snelle falafel maken

Zelf falafel maken? Makkie. Gooi ze in de vriezer en trek ze eruit op het moment dat je een wrap, salade of snelle snack zoekt.

Broodje falafel met yoghurtsaus en ingelegde groenten

​Bereidingstijd: 30 minten

Aantal: 8

Ingrediënten


Falafel

- 400 gr kikkererwten uit blik

- 15 gr peterselie

- 15 gr koriander

- 1 tl cayennepeper

- 2 tl komijn

- 2 tl korianderzaad, gemalen

- sap van een ½ citroen

- ½ el zout

- 2 el bloem

- 1 l frituurolie

- 1 tl baking soda

- sesamzaad

Benodigdheden

keukenmachine


 

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een ruime pan met water. Verwarm het water tot net onder het kookpunt en laat de kikkererwten samen met 1 tl baking soda 5 minuten zacht worden. Laat de kikkererwten uitlekken.

  2. Maal ondertussen de peterselie, koriander, komijn, korianderzaad en cayennepeper fijn in een keukenmachine. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe. Maal samen met het citroensap, zout en bloem tot een grove massa.

  3. Draai ongeveer 8 ballen van het falafelmengsel. Rol ze door het sesamzaad en zet 10 minuten weg in de vriezer.

  4. Verhit ondertussen een pan met frituurolie tot 180 graden. Frituur de falafel zo’n 5 minuten tot ze donkerbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Note: wil je je falafel naar een hoger niveau tillen? Gebruik dan gedroogde kikkererwten (zoals 't heurt) en laat deze 24 uur wellen in water. Je hoeft ze dan niet meer te koken maar maalt ze direct met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Dit komt de structuur ten goede, maar kost je wel wat extra voorbereiding.Broodje falafel met yoghurtsaus en ingelegde groenten
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page