top of page

Wentelteefjes van briochebrood met whipped ricotta

Wentelteefjes bakken? Ga aan de slag met dit recept voor wentelteefjes van briochebrood met frambozenjam en opgeklopte ricotta. Het bewijs dat ricotta zich ook prima thuis voelt in zoete gerechten.


Wentelteefjes van briochebrood met ricotta

​Bereidingstijd: 15 minten

Aantal: 2 personen

Ingrediënten


Wentelteefjes

- 2 dikke plakken briochebrood

- 2 eieren

- 2 el suiker

- scheutje melk

- vanille-extract

- suiker

- kaneel

- boter

- frambozenjam

Whipped ricotta

- 250 gr ricotta

- 1 citroen (sap + rasp)

Topping (optioneel)

- gevriesdroogde frambozen

Benodigdheden - rasp

- spuitzak

- (hand)mixer

 

Bereiding

  1. Klop de ricotta in een paar minuten luchtig in een kom. Voeg hier citroenrasp en naar smaak citroensap aan toe. Doe de opgeklopte ricotta in een (spuit)zak en zet weg in de koelkast.

  2. Klop ondertussen de eieren samen met de melk, het vanille-extract en kaneel los in een kom. Doop weerszijde van het het briochebrood hier kort in.

  3. Smelt boter in de pan. Leg hierin de plakken brioche en bestrooi beide kanten van het brood met suiker. Bak dit bruin tot de suiker karameliseert. Haal het brood uit de pan en leg op een bord.

  4. Smeer de bovenkant van het briochebrood in met frambozenjam. Knip de spuitzak aan de onderkant (ong. 1 centimeter) open. Spuit de ricotta in 'golven' over het brood. Rasp de gevriesdroogde frambozen over de ricotta. Direct serveren.Wentelteefjes van briochebrood met ricotta

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page