top of page

Sticky tempeh buns

Op het menu: sticky tempeh buns. De baozi's maak je zelf met een simpel bapaodeeg. Vullen, creatief dichtvouwen en stomen. Kind kan de was doen.

Bao bun gevuld met sticky tempeh

​Bereidingstijd: 45 minten

Wachttijd: 60 minuten

Aantal: 10 broodjes

Ingrediënten


Baozideeg

- 250 gr bloem

- 50 gr maizena

- 7 gr gist

- 2 el suiker

- 160 ml lauwwarm water

- 1 mespunt zout

- 1 el neutrale olie

Tempehvulling

- 400 gr tempeh

- zout

- 1 klein sjalotje

- 1 rode peper

- 3 tenen knoflook

- 4 el sojasaus

- 6 el ketjap

- 3-4 el (bruine) suiker

- 1 el citroensap

Benodigdheden

- stoommand

- bakpapier

Bereiding

  1. Los de gist en 2 eetlepels suiker op in 160 ml lauwwarm water. Laat staan tot het mengsel begint de schuimen. Voeg de bloem, de maizena, olie, zout en het actieve gistmengsel samen in een kom. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot een gladde bol.

  2. Laat het deeg afgedekt met een theedoek 60 minuten rusten, tot verdubbeld in omvang.

  3. Maak ondertussen de vulling. Snijd de tempeh in kleine blokjes. Doe een scheut olie in de pan. Bak de tempeh krokant en voeg naar smaak zout toe. Wanneer de tempeh goudbruin is, haal je het uit de pan en laat je het uitlekken op een papiertje. Veeg de pan schoon.

  4. Snijd de sjalot, rode peper en knoflook fijn. Fruit deze in de pan met een scheut olie. Voeg 1 eetlepel geraspte gember toe. Voeg hierna de sojasaus, ketjap, citroensap en suiker toe. Voeg een scheutje water toe en laat indikken.

  5. Voeg de tempeh toe aan de saus. Schep om. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft laat je het geheel afkoelen.

  6. Bestuif je werkvlak met bloem en kneed het deeg tot zijn originele omvang. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken á 50 gram. Rol het deeg uit tot schijven van ongeveer 10 centimeter. Laat hierbij het midden wat dikker, dit moet uiteindelijk de vulling dragen.

  7. Vul de baozi met twee lepels van de sticky tempeh en vouw dicht. Laat de boazi's 10 minuten rusten onder een theedoek. Zet ondertussen een pan op met kokend water en zet hierop de stoommand. Bedek de stoommand met bakpapier en maak hier gaten in. Stoom de broodjes in ongeveer 10 minuten gaar.


Bao bun gevuld met sticky tempeh

Sticky tempeh buns
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page